(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada diaspora adabiyoti, ayniqsa Osiyo-Amerika diaspora adabiyotida ayol qahramonlar perspektivasi va ularning xususiyatlari atroflicha yoritilgan. Jumladan, Malala Yusufzay va Xolid Husayniy asarlari tahlilga tortilgan hamda u yerdagi ayol qahramonlar ichki dunyosi badiiy psixologizm vositalari yordamida ochib berilgan.