(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada yangi ma’naviy makonni yaratishda bunyodkor g‘oyalarning ahamiyati, vayronkor g‘oyalarga qarshi kurashning roli borasida fikr-mulohazalar keltirilgan. Shuningdek, ekstremizm, terrorizm, radikalizm, ksenofobiya, ommaviy madaniyat kabi destruktiv g‘oyalarga qarshi mafkuraviy immunitetni shakllantirish usul va vositalari borasida taklif hamda tavsiyalar berilgan.