(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Mazkur tadqiqotdan ko‘zlangan asosiy maqsad ilmiy diskursda so‘z birikmalarining frazeologizatsiyasini yoritishdan iborat. Ushbu mavzu bo‘yicha bir qator ilmiy ishlar tadqiq qilindi. Mazkur masalaga turli olimlarning qarashlari misol tariqasida keltirilgan. Ilmiy diskursda so‘z birikmalarining frazeologizatsiyasini o‘rganish zamonaviy dunyoda dolzarb va muhim hisoblanadi, chunki frazeologik birliklar tilshunoslikda muhim rol o‘ynaydi va har qanday tilning ajralmas qismi hisoblanadi. Tadqiqotimizning vazifasi esa, frazeologiyada, xususan, ilmiy diskursda frazeologizatsiya hodisasini yoritishdir.