(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Tusiy narsalarning har xil tabiatidan kelib chiqadigan ko‘rinishlarni tushunish faqat bosqichlarda bo‘lishi mumkinligi, tafakkurini belgilar ekan, u voqelikdagi obyektiv mavjud hodisa va jarayonlarning haqiqiy mavjudligi va rivojlanishini aql bilan bog‘laganini, gnoseologiya nazariyasida u “ravshanlik” deb atagan ambivalentlik va u “gnoz” deb ataydigan sezgi birlik hosil qilishi ushbu maqolada tahlil qilingan.