(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Шамс Табризий XIII асрда яшаган Шарқ фалсафасининг буюк вакилларидан биридир. Унинг фаолияти айниқса тасаввуф фалсафасида алоҳида аҳамиятга эгадир. Ушбу мақолада буюк мутасаввиф Шамсиддин Табризийнинг ҳаёти ҳамда илмий-маънавий меросининг фалсафий асослари очиб берилган. Шунингдек, Шамс Табризий ва Жалолиддин Румий ўртасидаги илмий алоқалар борасида фикр-мулоҳазалар келтирилган.