(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada islom ta’limoti doirasida, kishilarning tabiat va atrof-muhitga bo‘lgan munosabati masalasi, ularning manbalari (Qur’oni karim, hadislar)da shuningdek, keyingi davr ilmiy adabiyotlarda keltirilgan ma’lumotlar va internet manbalari tahlili asosida ochib berilgan. Tadqiqotda inson, tabiat va jamiyat o‘rtasidagi o‘zaro uyg‘unlik, yaxlit bir tizim ekanligi atroflicha tahlil qilingan.