(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada yangi Oʻzbekistonning rivojlanayotgan ijtimoiy-huquqiy manzarasi doirasida jinoyatchilikning oldini olishda huquqiy ong va huquqiy madaniyatning hal qiluvchi oʻrni koʻrib chiqilgan. Tadqiqot huquqiy ta’lim, ijtimoiy qadriyatlar va jamoatchilikni jalb qilishning jinoyatchilikning oldini olishga proaktiv yondashuvni rivojlantirishga ta’sirini oʻrganadi. Keng qamrovli adabiyotlarni tahlil qilish orqali maqola qoʻllanilgan usullar, erishilgan natijalar haqida tushuncha berish va kelajakdagi siyosat va jamiyat rivojlanishining oqibatlarini muhokama qilishga qaratilgan.