(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada insoniyat taraqqiyotining yangi bosqichi bo‘lgan ekologik svilizatsiyaning global muhitga ta’siri, ishlab chiqarish jarayonlarida inson va tabiat o‘rtasidagi munosabatlarning keskinlashuvi, ziddiyatlarning oldini olish va bartaraf qilishga qaratilgan ilmiy-nazariy tahlil qilingan hamda amaliy taklif-tavsiyalar berilgan.