(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqola idiomalar, ularning ijtimoiy psixologik xususiyatlari va madaniy kontekstdagi o‘rnini tahlil qiladi. Idiomalar muloqot normalari, qoidalari va an'analari orqali til-madaniyat hamjamiyatlarining xulq-atvorini aks ettiradi. Ingliz tilida idiomalarni o‘rganish muhim ahamiyatga ega, chunki ular so‘zlarning asl ma'nosini yo‘qotadi va boshqa madaniyatlarda ham o‘zaro ta'sir etadi. Maqolada idiomalar, frazeologiya, semantik yangilanish va ularning tarjimasi kabi mavzular tahlil qilinadi. Keltirilgan misollar va tadqiqotlarga asoslanib, idiomalar jamoaviy madaniyat va tarixiy hodisalar bilan bog‘liq muhim axborot manbai sifatida ko‘rib chiqiladi.