(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu ilmiy maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi fitonim komponentli frazeologik birliklarning kompleks tahlili olib boriladi. Ushbu turdagi frazeologizmlarga o‘simlik dunyosi bilan bog‘liq elementlarni o‘z ichiga olgan birliklar kiradi, ya’ni bu nafaqat o‘simliklarning nomlari, balki ularning qismlari hamdir. Insonlar hayoti doimo o‘simlik dunyosi bilan chambarchas bog‘liq bo‘lgan. Shuning uchun fitonim komponentli frazeologik birliklar tadqiqot qilinayotgan tillarda muhim o‘rin egallaydi.