(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada ilk o‘rta asrlarda hozirgi Afg‘oniston hududlariga kirib kelgan xioniylar va eftaliylar haqida ma’lumotlar keltirilgan. Ushbu davrda hozirgi Afg‘oniston hududlariga kirib kelgan xioniylar va eftaliylar (ulaning prototurkiy yoki ma’lum ma’noda turkiylar bilan etnik yaqinligi nuqtai nazaridan) mintaqada turkiy xalqlarning etnogenetik shakllanishidagi roli hamda hududdagi ijtimoiy-siyosiy va etnomadaniy jarayonlarga ta’siri atroflicha tahlil qilingan.