(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada biznes diskurs ko‘p qirraliligi va keng ko‘lamli tadqiqotlarni talab qiluvchi soha ekanligi asoslangan. Shuningdek, ushbu maqolada biznes diskursning ijtimoiy-kognitiv xususiyatlari hamda ularning lingvistik va madaniy talqinlari o‘rganiladi. Biznes aloqalaridagi nutq aktlari turli madaniy va ijtimoiy kontekstlarda qanday shakllanishi, muloqotchilar o‘rtasidagi kognitiv jarayonlar, umumiy bilimlar va ijtimoiy normalar tadqiq qilinadi. T.A. van Deyk va boshqa olimlarning tadqiqotlariga tayangan holda, biznes diskursning kognitiv modeli va ijtimoiy kontekstlar bilan bog‘liqligi muhokama qilinadi. Muloqot jarayonida madaniy va ijtimoiy parametrlar qanday qilib ishbilarmonlik aloqalarini shakllantirishga ta’sir etishi va sotsiokognitiv yondashuvning biznes diskursni o‘rganishda qanday ahamiyat kasb etishi tahlil qilinadi.