(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
İnson” qasidasida shoir, asosan, insonning axloqiy qadriyatlarini yuqori baholaydi. Insonning o‘z mohiyatini anglab yetishi, qiyinchiliklarga duch kelganda sinmasligi va o‘z tamoyillaridan qaytmasligi asarda asosiy motivlardan biridir. “Inson” mavzusi, “inson” motivi Erkin Vohidov ijodida alohida o‘rin tutadi, falsafiy mazmun jihatidan juda boy va chuqurdir. Shoir har bir bandda insonning shaxsiy mas’uliyatini, vatan, tabiat va dunyoga bo‘lgan bog‘liqligini, shuningdek, taraqqiyot va tinchlikka intilishi kerakligini poetik tarzda ifodalaydi.