(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Badiiy adabiyotda, ayniqsa she’riyatda qushlar va jonivorlar obrazi asarning g‘oyasini yoritib berishda muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada taniqli shoir I.Yusupovning poetik asarlarida qushlar obrazining lirik subyektga ta’siri masalasi o‘rganib chiqilgan. Shuningdek, qushlar obrazining ko‘plab badiiy obrazlar qatori badiiy asarlarda talqin etilishi, obraz yaratishda ijodkorlarning o‘ziga xos mahorati haqida so‘z yuritiladi.