(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqola ijtimoiy aloqalar va tuzilmalar kontekstida shakllanadigan va rivojlanadigan ijtimoiy-madaniy hodisa sifatida hazilning rolini o‘rganishga bag‘ishlangan. Ishda hazilning konseptual tabiati, uning jamiyatdagi funksiyalari va hazilning turli turlarini qabul qilish xususiyatlari madaniy, gender va yosh omillariga bog‘liq holda tahlil qilinadi. Hazilni ijtimoiy bog‘lanish vositasi sifatida o‘rganib, muallif uning guruhlar o‘rtasidagi o‘zaro ta’sirga ta’siri hamda ijtimoiy o‘zgarishlar va moslashuvdagi rolini ko‘rib chiqadi.