(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maskur maqolada Navoiy viloyatida sog‘liqni saqlash borasida o‘zaro tashqi hamkorlik aloqalari rivojlanib borganligi hamkorlik natijasida viloyatida oila, onalik va bolalikni muhofaza qilish, nogironligi bo‘lganlarga va ijtimoiy muhtoj oila farzandlariga ijtimoiy ko‘maklar ko‘rsatilgan. Shifoxonalar ta’mirlanib, bir qator dori-darmonlar bilan ta’minlangan. Viloyatdagi shifoxonalarda faoliyat olib boradigan shifokorlar xorijiy tajriba almashlash maqsadida bir qator xorij davlatlarida malaka oshirib qaytganligi bayon qilingan.