(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ma’nodosh so‘zlar inson nutqini ifodali va ravon qilish uchun juda muhim omil hisoblanadi. Nutqda sinonimlardan foydalanish uchun esa albatta ular o‘trasidagi ma’no nozikliklarni anglash va to‘g‘ri qo‘llay olish muhimdir. Quyida sinonimlarning so‘zlashuvchilar tomonidan foydalnilishi uchun mo‘ljallangan lug‘atlardan misollar va ulardagi ma’nodosh so‘zlarning leksikografik talqinlari haqida so‘z bordi. Ushbu sinonimlarning ifodalanilishida ingliz va o‘zbek tilidagi bir nechta lug‘atlar va ulardagi misollardan foydalanildi.