(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqolada hozirgi o‘zbek va qoraqalpoq adabiy tillaridagi uch komponentli sinonim frazemalarning tayanch komponentini fe’l, fe’lning sifatdosh shakli, sifat, ko‘makchi, bog‘lovchi, ot so‘z turkumlari notayanch komponentini boshqa so‘z turkumlari tashkil qilib, ular uch komponentli bo‘lishi nazariy ham amaliy jihatdan misollar asosida isbotlangan.