(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim yo‘nalishi talabalarining innovatsion kasbiy kompetentligini rivojlantirishning nazariy asoslari yoritilgan. Mazkur kompetentlikni shakllantirish zamonaviy ta’lim jarayonlarida dolzarb vazifalardan biri bo‘lib, pedagogik faoliyatning samaradorligini oshirishda muhim ahamiyatga ega. Maqolada innovatsion metodlarning ta’rifi, ahamiyati va ta’limda qo‘llanilishi, shuningdek, bu jarayonning psixologik-pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Talabalar innovatsion o‘qitish metodlari va texnologiyalaridan samarali foydalanish ko‘nikmalarini egallashlari uchun qanday pedagogik sharoitlar zarurligi haqida ilmiy nuqtayi nazardan fikr yuritiladi.