(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqolada Qorako‘l va Olot tumanlari dialektiga geografik joylashuv, tarixiy-etimologik va etnik omillarning ta’siri o‘rganiladi. O‘zbekistonning mustaqillikka erishishi bilan hududlarda adabiy tilga moslashish jarayoni kuzatilayotgan bo‘lsa-da, Qorako‘l va Olot tumanlarining og‘zaki nutqida o‘ziga xos leksik va morfologik xususiyatlar saqlanib qolgan.