(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Shayboniylar sulolasi hukmronligi davrida Buxoro xonligi o‘zining me’morchilik san’atida yuksak darajaga ko‘tarildi – Shayboniyxon madrasasi, Mir Arab madrasasi, Abdullaxon madrasasi, Ko‘kaldosh madrasasi, Masjidi Kalon va boshqalar. Ushbu maqolada Buxoro xonligi davridagi madrasalarning bunyod etilishi va faoliyati tarixi manbashunosligi to‘g‘risidagi ma’lumotlar yoritib berilgan.