(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada XIX asr viktorian ingliz adabiyoti kontekstida kundalik vosita sifatida tahlilga tortilgan. Kundalik ingliz adabiyoti adibalari nasrida eng koʻp uchraydigan vositadir. U ingliz adibalarining asarlarida eng koʻp foydalanilgan usul hamdir. Viktorian adibalarini tashkil etgan opa-singil Brontelar, E.Gaskell, M.Olifant, J.Eliotlar asarlarida kundalik viktorian kontekstni oʻzida aks ettirgan manba hisoblanadi.