(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada axborot texnologiyalari sohasidagi transmilliy jinoyatchilik masalasi o‘rganiladi. Xususan, jinoyatchilikning yangi shakllari, jumladan, kiberjinoyatchilik, ma’lumotlarni o‘g‘irlash, Internet orqali boshqa xavf-xatarlar tahlil qilinadi. Shuningdek, transmilliy jinoyatchilikning shakllanishi va rivojlanishida zamonaviy texnologiyalarning roli, xalqaro qonunchilik va xavfsizlik choralarining ahamiyati ko‘rib chiqiladi.