(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Sulaymon Boqirg‘oniyning pedagogik qarashlarini o‘rganar ekanmiz u o‘zing hikmatlarida islom dinini, shariat va tariqat qoidalarini targ‘ib qilgan. Sulaymon Boqirg‘oniy o‘z o‘gitlarida davriga xos insonlarning ijtimoiy hayotda tengsizligi, adolatsiz bo‘lishi va boshqa illatlar uchun javobgar shaxslarni u dunyo azoblari dahshatini eslatish va bu orqali tarbiyalashga ham intiladi. Insofi yo‘q va imoni yo‘q amaldorlar, yomon ishlar bilan shug‘ullanuvchi odamlar, xaromxo‘r, nodon va johillar hamda bosqinchi, talonchilarni fosh etadi.