(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada milliy ma’naviy qadriyatlarga qaratilgan global tahdidlar, ularni namoyon bo‘lish xususiyatlari, harakatlanish mexanizmlari ko‘rib chiqilib, moddiy-ma’naviy merosni saqlab qolish, urf-odatlarni keyingi avlodga yetkazish imkoniyatlari ijtimoiy-falsafiy tahlil etiladi.