(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqolada ijtimoiy uygʻunlikning jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati simmetriya va assimmetriya birligi hisoblangan dissimmetriya paradigmasi kontekstida izohlangan. “Ijtimoiylashuv”, “ijtimoiy hamkorlik”, “adolat” kabi ijtimoiy-falsafiy kategoriyalarning dissimmetrik mohiyati ochib berilgan. Shuningdek, ijtimoiy tizim hodisalarini sinergetik yondashuv asosida falsafiy tahlil etishdagi metodologik muammolar va ularni hal etish imkoniyatlari koʻrsatib berilgan.