(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Kognitiv tilshunoslik tilni trasformatsiyalanishida va kodlashtirilishida kognitiv mexanizm sifatida uni o‘rganadi. Bu tilshunoslikning maqsadi qabul qilish jarayonining qay tarzda paydo bo‘lishi, kategoriyalanishi, tasniflanishi va dunyoni o‘z nuqtayi nazaridan tushunishni o‘z ichiga oladi.