(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada XX asr boshlarida Xorazmda xalq ta’limining shakllanishi, vohada an’anaviy maktablar o‘rniga sovet ta’lim tizimining kirib kelishi jarayonlari tahlil etilgan. Maqolada ta’lim tizimini sovetlashtirish hamda uning ijtimoiy-siyosiy hayotga ta’siri masalalari xususida so‘z yuritiladi.