(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada Xiva xonligi hududiga Buхоrо yahudiylarining va rus millati vakillarining ko‘chib kеlish jarayoni haqidagi ma’lumotlar keltirib o‘tilgan. Xiva xonligi hududiga kirib kelgan rus va yahudiy xalqlarining tub aholi bilan tinch-totuv yashaganliklari, shu bilan birga o‘zlarining tibbiyot, hunarmandchilik va boshqa sohalardagi bilim va tajribalari bilan o‘rtoqlashib, xonlik iqtisodiy va ma’naviy hayotiga o‘zlarining hissalarini qo‘shganliklari haqida yakuniy xulosa qiingan.