(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqolada O.O.Sulaymenovning she’riy matnidagi madaniyatlararo muloqot masalalari ko‘rib chiqiladi. Muallif turkiy madaniyatning o‘ziga xos xususiyatlaridan misollar keltiradi. Maqolada O.O.Sulaymenov o‘z asarlari orqali madaniyatlararo aloqalarni yo‘lga qo‘yishi, unda xalqlarni totuvlikka, birlashishga chaqirishi qayd etilgan.