(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Maqola zamonaviy ijtimoiy-iqtisodiy, siyosiy-huquqiy va ma’naviy-mafkuraviy o‘zgarishlar sharoitida yoshlarning intеllеktual salohiyatini shakllantirishning dolzarb muammosiga bag‘ishlangan. Yoshlarning o‘zligini, vatanparvarligini anglashi, milliy qadriyatlar va an’analarni saqlab qolish va mustahkamlash zarurligiga alohida е’tibor qaratilmoqda. Yoshlar dunyoqarashiga ta’sirning turli jihatlari, shu jumladan ma’naviy mеros va sinеrgik fikrlashning ahamiyati ko‘rib chiqilgan.