(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu mаqolаdа O‘zbekistondа tаrjimаshunoslik tаrixi yoritilgаn. Undа mutаfаkkirlаrning islom mаdаniyаtigа qo‘shgаn ulkаn hissаsi o‘zigа xos tаrjimа mаktаbi vа turli ikki tilli lug‘аtlаrning yаrаtilishi uchun аsos bo‘lib xizmаt qilgаni hаmdа mustаqillikkа erishgаch, tаrjimаshunoslik fаoliyаti yаngi bosqichgа o‘tgаni tа’kidlаngаn.