(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada talabalar o‘qish faoliyatida o‘quv motivatsiyasining roli, psixolog olimlar tomonidan motiv, o‘quv motivatsiyasi, qadriyatlar sohasi to‘g‘risidagi nazariy qarashlar bayon qilingan. Shuningdek, motiv va motivatsiya tushunchalari, ularning tuzilmalari, o‘quv motivatsiyasi va qadriyatlar sohasining o‘zaro bog‘liqlik haqidagi ma’lumotlar emperik tahlil qilinib, talabalar o‘quv motivatsiyasiga qadriyatlar ta’siri bo‘yicha xulosalar berilgan.