(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada filologik yo‘nalishdagi oliy ta’lim muassasalarida yangi avlod darsliklari va ularga qo‘yilgan talablar yoritilgan. Yangi avlod darsliklarining sifati talabalarda kompetentlikni shakllantirishga qaratilgan bo‘lib u darslik mazmuni bilan baholanadi. Yangi avlod darsliklarining oldiga qo‘yiladigan eng asosiy talablardan biri uning strukturasi va mazmunini muayyan fanning namunaviy dasturi mavzulariga to‘liq moslashtirishdir.