(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada ikki taniqli mutafakkir – Shri Aurobindo Ghosh va Jaloliddin Rumiyning ong haqidagi g‘oyalarining komparativistik tahlili kеltirilgan. Ularning falsafiy va irfoniy tushunchalarining asosiy jihatlari o‘rganilib, ong mohiyatini tushunishdagi o‘xshashliklar va farqlarni ta’kidlaydi. Maqola ong falsafasini tushunishni chuqurlashtirishga va falsafa, psixologiya va ma’naviyat sohalarida fanlararo tadqiqotlar uchun yangi yo‘nalishlarni ochishga qaratilgan.