(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada atoqli davlat va jamoat arbobi Turar Risqulovning Turkiston va Rossiya iqtisodiyotlarining integratsiyalashuv jarayonidagi tashabbuslari hamda iqtisodiy-ijtimoiy faoliyati yoritilgan. Shuningdek maqolada, Turkistonda transportning, birinchi navbatda, temir yo‘lning rivojlanishi Turkiston iqtisodiyotining integratsiyalashuvida alohida davr sifatida qaraldi, chunki bu Rossiyaning turli mintaqalari bilan kengroq integratsiya aloqalarini o‘rnatishga yordam berganligi ochib berilgan. Turar Risqulovning iqtisodiy-ijtimoiy faoliyati Turkiston iqtisodiyotining ishlab chiqarish salohiyatini jadal oshirish ehtiyojlarini qondirdi va Markaziy Osiyo respublikalari uchun ham katta ahamiyatga ega ekanligi aniqlangan.