(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Mustaqillikka erishgan Markaziy Osiyo respublikalari g‘arb, janub va sharqqa chiqadigan transport koridorlariga tobora ehtiyoj seza boshlashdi. Yevroittifoq tomonidan Janubiy, Janubi-sharqiy Osiyo, Janubiy va Markaziy Yevropani bog‘laydigan “Yevropa-Kavkaz-Osiyo (TRASEKA) loyihasi 1991-yildayoq ishlab chiqilgan edi. Mazkur maqolada loyihaning amalga oshirilish tarixi haqida mulohazalar qilinadi.