(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada miflarning manipulyativ xarakteri tahlil qilinadi. Bunda an’anaviy va zamonaviy tafakkurlarda namoyon bo‘luvchi miflarning umumiy hamda farqli jihatlarini qiyosiy tahlil qilish orqali ularning kishilar ongini egallash borasidagi epestemologik va psixologik jihatlari ochib beriladi, qolaversa, falsafiy tafakkur taraqqiyoti mobaynida yuzaga kelgan bu boradagi konsepsiyalar tadqiqiga diqqat qaratiladi. Shuningdek, zamonaviy jamiyatlarda miflar yaratish hamda uni ommalashtirish mexanizmlari falsafiy nuqtai nazardan ko‘rib chiqiladi. Bunda yevropasentristik ruhdagi miflarning tahlili asosida afsonalarning inson qalbi va ongini manipulyatsiyalash imkoniyatlari ochib beriladi.