(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ушбу мақола қорақалпоқ тилидаги кўп компонентли қўшма гапларнинг коммуникатив жиҳатларини ўрганишга бағишланган. Иш доирасида кўп компонентли гапларнинг вазифалари, уларнинг предикатив бирликлар ўртасидаги мураккаб мантиқий ва семантик алоқаларни ифодалашдаги ўрни батафсил ёритилган. Кўп компонентли гапларни тузишда асосий роль ўйнайдиган боғловчилар, шунингдек, тингловчи ёки ўқувчи эътиборини бошқаришга қаратилган коммуникатив стратегияларга алоҳида эътибор қаратилган.