(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada qadimgi davr, o‘rta asr va yangi davr Sharq va G‘arb mutafakkirlari qarashlarida insoniyat tarixida fuqarolik jamiyati qurishning birlamchi asosi bo‘lgan jamoatchilik nazorati fenomenining mazmun-mohiyati, jamoatchilik nazorati tushunchasi masalalari, jamoatchilik nazorati mexanizmlari va uning amaliyotdagi ahamiyati, mamlakatimizda jamoatchilik nazoratini ta’minlash borasidagi huquqiy normalar tahlil qilingan.