(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada Arxeologiya sohasida muhim jihat hisoblangan arxeologik tadqiqotlarni rejalashtirish, tashkillashtirish, olib borish va tahlil asosida xulosa qilish ishlarini amalga oshirishda zamonaviy yondashuvlar asosida fikr yuritib, zamonaviy texnik uskunalar, kompyuter dasturlari yutuqlaridan foydalanishning ahamiyatiga urg‘u berilgan nazariy va amaliy ma’lumotlar keltiriladi.