(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Hozirgi kunda tilshunoslikda milliy ohang bilan uyg‘unlashgan leksikani o‘rganishga alohida e’tibor berilmoqda. Ushbu maqolada biz o‘zbek tilidagi etnografik leksika qo‘llanish va o‘rganilish tarixini ko‘rib chiqdik, turli tilshunos olimlarning ilmiy ishlaridan misollar keltirilib, ushbu fanni o‘rganish nuqtayi nazaridan o‘ziga xos xususiyatlar ko‘rsatildi.