(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Hozirgi davrga kelib fanlar tasnifi mukammal ko‘rinishga ega. Bunday mukammallikka ilmlar tasnifidagi tarixiy an’analar, tadqiqotlar va yangiliklarning ta’siri bor. Bular orasida Ahmad Toshko‘prizodaning “Mavduot al-ulum” asarining ham muhim o‘rni bor. Mazkur maqolada Ahmad Toshko‘prizodaning “Mavduot al-Ulum” asarida tasniflangan “So‘z ilmi” tahlil qilingan.