(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Tuyg‘ular odamlarning bir birga o‘zaro ta’sirida markaziy rol o‘ynaydi va ularning og‘zaki nutqi tillar hamda madaniyatlarda farq qiladi. “Smile” (ingliz tilida) va “tabassum” (o‘zbek tilida) tushunchalari baxt, do‘stlik va ijtimoiy uyg‘unlik kabi hissiy holatlarning lingvistik jihatdan qanday kodlanganligini aks ettiradi. Ushbu maqola ingliz va o‘zbek tillarining lingvistik manzarasida ushbu tushunchalarni ifodalashda ishlatiladigan verbalizatsiya vositalarini o‘rganishga qaratilgan.