(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqola sabr-toqat va chidamlilik tushunchalarini pragmatik nuqtai nazardan ko‘rib chiqadi, ularning kundalik hayotga, aqliy chidamlilik va ijtimoiy o‘zaro ta’sirlarga ta’sirini o‘rganadi. Maqola turli falsafiy, psixologik va sotsiolingvistik nuqtai nazarlardan kelib chiqib, ushbu tushunchalarning nozik ma’nolarini va ularning zamonaviy jamiyatdagi dolzarbligini aniqlashga qaratilgan. Tadqiqot shuni ta’kidlaydiki, sabr-toqat va chidamlilik nafaqat passiv xususiyatlar, balki turli kontekstlarda ishlab chiqilishi va qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan faol ko‘nikmalardir va shu bilan shaxsiy o‘sishni va ijtimoiy uyg‘unlikni rag‘batlantiradi.