(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqola ingliz va o‘zbek tillarida “muhabbat” konsepti metaforik modellari tahlil qiladi, bu modellarning har bir tilning madaniy, ijtimoiy va hissiy manzaralarini qanday aks ettirishini o‘rganadi. Muhabbat ifodalaridagi lisoniy tuzilmalar va antropomorf metaforalar tahlil qilinib, tilning inson his-tuyg‘ularini shakllantirishdagi roli haqida fikr yuritiladi.