(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada dastlab qarluqlar tili va lahjasining kelib chiqqanligi toʻgʻrisidagi ma’lumotlarga toʻxtalib oʻtilgan. Samarqand viloyati qarluq shevalari va oʻzbek adabiy tilidagi kelishiklar, ularning almashinib qoʻllanilishi holatlari haqida fikrlar bildirilgan. Shevalarda qoʻllanadigan kelishik qoʻshimchalari va qadimiy yozma yodgorliklar tilida ularning uchrash shakllari toʻgʻrisida mulohazalar yuritilgan.