(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada maqollarni tadqiq qilishning lingvokognitiv aspektlari o‘rganiladi. Kognitiv metafora nazariyasi asosida, kundalik tilimiz metaforik tuzilishga ega. Metafora kundalik tilimizning mustahkam va ajralmas qismidir. Uning eng muhim funksiyasi – abstrakt tasavvurlarni konkret tajribalar yordamida ochib berish. Kognitiv metafora nazariyasi uchun shunday metaforalar qiziqarli bo‘ladiki, ular metaforik konseptga mos keladi va shu orqali ularning sistemaliligi ko‘rinadi.