(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada nutqiy etiket va ularni hozirgi kun jamiyatida tutgan o‘rni, nutqiy etiket jamiyat a’zolari o‘rtasidagi madaniy aloqalarni tartibga soluvchi muhim omil sifatida tilshunoslikda alohida o‘rin tutishi, nutqiy etiket qoidalarining qiyosiy tahlili ochib beriladi. Ushbu ilmiy tadqiqot natijalari nutqiy etiketni o‘rganish orqali til va madaniyatlararo aloqalar haqida so‘z yuritadi.