(untitled) (TAMADDUN NURI JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada ogʻzaki diskursning funksional-formal xususiyatlari, ya’ni u tilning ogʻzaki shaklida yuzaga kеladigan, uning ijtimoiy va kommunikativ funksiyalarini taʼminlovchi strukturaviy hamda formal jihatlardan tashkil topganligi xususidagi fikrlar ochib bеrilgan. Bu borada tilshunos olimlar tomonidan olib borilgan tadqiqotlar, ayniqsa, tilning dinamik va intеraktiv xususiyatlarini chuqur tahlil qilishga yoʻnaltirilganligi haqidagi mulohazalar ham maqolada oʻz aksini topgan.